Canli Kafa Avcilari İzle – Zulu (1964)

Canli Kafa Avcilari  (1964)

Britanya Imparatorlugu ile Zulu Kralligi arasindaki savas Guney Afrika’daki Zulu topraklarinda surmektedir. Film bu savas sirasinda yasanmis 8 catismanin ikincisi olan 22 Ocak 1879 tarihli Rorke Gecidi catismasinin oykusunu anlatir. Filmin hemen basinda bu catismalardan ilki olan Isandlwana catismasinda Zulularin buyuk bir Ingiliz garnizonunu tamamen imha etmeleri gosterilir. Sira yollari uzerindeki Rorke Gecidinde daha kucuk bir Ingiliz ileri karakoluna gelmistir. Saldiri planini Zulularin bir dugun torenindeyken ogrenen misyoner Otto Witt (Jack Hawkins) ve kizi Margareta (Ulla Jacobsson) derhal birlige gelerek tehlikeyi haber verirler.

139 kisiden olusan birligin basinda zuppe gorunuslu deneyimsiz Tegmen Gonville Bromhead (Michael Caine) vardir. Kendisine kalsa mantikli bir kararla bolgeyi terkederek cekilecek olan Bromhead, komutayi cok az farkla kendisinden kidemli olan ve bolgeye kopru yapimi icin gonderilmis yine savas deneyimi olmayan Ordu Muhendisi (Istihkâmci) Tegmen John Chard’a (Stanley Baker) birakmak zorunda kalir. Chard bolgede kalip karakolu savunma karari alir. 4-5 bin ustun yetenekli savascidan olusmus Zulular karsisinda bu intihar gibi bir karardir.

Silah olarak ellerinde sadece mizraklari ve onceki saldiridan ele gecirdikleri az sayida tufekleri olan sayica kalabalik Zulu ordusu karsisinda tek avantaj olarak atesli silahlara sahip olan sayica az Ingilizler muthis bir direnis gosterirler. Iki gun boyunca Zulularin dahice askeri taktiklerine karsi azimle karsi koyarlar. Ingilizler neredeyse tukenmek uzereyken ve Zulularin son bir saldiriyla onlari tamamen imha etmeleri mumkun gozukuyorken inanilmaz bir olay gerceklesir ve Zulular Ingilizlerin kahramanliklarina ovgu yapan sarkilar soyleyerek cekilirler ve giderler. Ingiliz karakolunda danisman olarak bulunan ve Zululari cok iyi taniyan bir Afrikaner olan Josef Adendorff (Gert Van den Bergh), Zulularin, Ingilizlerin kahramanca direnislerini takdir ettikleri icin savasmayi birakip cekildiklerini aciklar.

Hdilkfilmizle iyi seyirler diler.
Tür: 480p, Dram, Savas, Tarih, Turkce Seslendirme, Yabanci Filmler
Yapım: 1964, Ingiltere
IMDB Puanı: 7.8/10
Yönetmen: Cy Endfield
Senaryo: Cy Endfield, John Prebble
Görüntü Yönetmeni: Stephen Dade
Müzik: John Barry
Oyuncular: David Kernan, Gary Bond, Glynn Edwards, Ivor Emmanuel, Jack Hawkins, James Booth, Michael Caine, Neil McCarthy, Nigel Green, Patrick Magee, Paul Daneman, Peter Gill, Stanley Baker, Tom Gerrard, Ulla Jacobsson
Süre: 138 dakika

 FRAGMAN İZLE

TÜRKÇE MAİL.RU

TÜRKÇE VK

İsminiz

E-Posta Adresiniz*
Filmin Adı (Veya link atmanız yeterli)


Yorum Gönder

 
Siyah Perde Film İzle: Film izle
Copyright © 21.04.2015 Siyah Perdede İzle
BU SİTENİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR Tasarim: Film İzle Tasarim: Film Seyret Reklamsız