Suspiria Altyazılı İzle (1977)

 Suspiria Altyazılı İzle (1977)

Film Argento’nun Le Tre madri (Uc Anne) ismini verdigi, kotucul guclerin dunyaya saldirarak acimasizca zarar vermeye calismalarinin anlatildigi uclemenin ilk filmidir. Uclemenin ikinci filmi 1980 yapimi Inferno, son filmi ise 2007 tarihli La Terza madre’dir. Suspiria Argento’nun en iyi filmi ve korku sinemasinin klasiklerinden biri olarak gosterilir. Film ayrica Technicolor isleme tesisinin kapatilmasindan hemen once, bu teknikle hazirlanmis son filmdir.
br>Film Amerikali bale ogrencisi Suzy Banyon’un, unlu bir dans okulunda ogrenim gormek uzere Almanya’ya gidisiyle baslar. Yogun saganak altinda okula giden Suzy, once bir ogrencinin garip seyler sayiklayarak okuldan kacisina sahit olur. Ardindan okulun kapisi kapanir ve Suzy kendini tanitmasina ragmen, kapinin ardindaki kisi tarafindan iceri alinmaz. Suzy geceyi yakindaki kasabada gecirirken, okuldan kacan ogrenci ve yanina sigindigi arkadasi o gece vahsice oldurulur.

Ertesi gun okula katilmayi basaran Suzy egitimine baslar ancak, okulda calisan kadinlardan birinin elindeki kristalden etkilenerek ders sirasinda bayilir. Okul doktorunun tavsiyesi uzerine siki bir diyete baslar ve yemeklerini tek basina odasinda yer. Bu arada okulda garip olaylar olmaya baslarken, surekli halsiz ve uykulu olan Suzy bu olaylari guclukle izler. Okulun kor piyanistinin rehber kopegi tarafindan oldurulmesinin ardindan, Suzy ve yan odada kalan arkadasi Sara okuldaki gizemi cozmeye calisirlar. Ancak Suzy’nin yine cok halsiz oldugu bir aksam, Sara okuldaki ogretmenlerin pesinden giderek gizlerini anlamaya calisirken olur. Ertesi gun Sara’nin okulu o sabah aniden ve hicbir sebep gostermeden terk ettigi soylenir.

Sara’yi bulmaya calisan Suzy, arkadasinin psikiyatristine ulasir ve ondan Sara’nin cadilik ile ilgili takintilari oldugunu ogrenir. Ayrica okumakta olduklari okulda, yillar once cadi oldugu icin oldurulen bir kadin yasamistir. Suzy bunlarin yani sira, ilk aksam rastladigi okuldan kacan ogrencinin sayikladiklarindan hatirladigi kelimeleri de kullanarak, okulda gizli bir bolum bulur ve ogretmenlerin burada geceleri cadilik ayinleri yaptigini fark eder. Yanlislikla girdigi bir odada karsilastigi bas cadi “Mater Suspiriorum’u olduren Suzy, yikilmakta olan okuldan kacarak kurtulur.

Hdilkfilmizle iyi seyirler diler.
Tür: 720p, Gizem, Korku, Turkce Altyazi, Yabanci Filmler
Yapım: 1977, Italya
IMDB Puanı: 7.4/10
Yönetmen: Dario Argento
Senaryo: Daria Nicolodi, Dario Argento, Thomas De Quincey
Görüntü Yönetmeni: Luciano Tovoli
Müzik: Agostino Marangolo, Dario Argento, Massimo Morante
Filmin Diğer İsimleri: Dario Argento's Suspiria
Oyuncular: Alida Valli, Barbara Magnolfi, Eva Axén, Flavio Bucci, Franca Scagnetti, Fulvio Mingozzi, Jacopo Mariani, Jessica Harper, Joan Bennett, Margherita Horowitz, Miguel Bosé, Rudolf Schundler, Stefania Casini, Susanna Javicoli, Udo Kier
Süre: 98 dakika

 FRAGMAN İZLE

480 ALTYAZILI (MAİL.RU)

720 ALTYAZILI (OK.RU)

İsminiz

E-Posta Adresiniz*
Filmin Adı (Veya link atmanız yeterli)


Yorum Gönder

 
Siyah Perde Film İzle: Film izle
Copyright © 21.04.2015 Siyah Perdede İzle
BU SİTENİN TÜM HAKLARI SAKLIDIR Tasarim: Film İzle Tasarim: Film Seyret Reklamsız